Sabtu, 09 Mei 2015

6 Suku Kaum Yang Mempunyai Sihir Paling Kuat Di Dunia

1. Kaum Gypsy

 

Kaum Gypsy adalah pengembara, ras misterius, tersebar di seluruh Eropah dan bahagian Asia, Afrika, dan Amerika. Sebenarnya suku Gypsy adalah orang yang tidak mempunyai rumah tetap. Tetapi jika kita mempermalukan mereka, maka mereka pun tidak segan-segan mengeluarkan kata-kata berbau kematian kepada kita.
Sihir:Mungkin Lamia merupakan sihir paling buruk yang digunakan orang Gypsy. Biasanya sihir ini digunakan untuk hukuman. Cara kerjanya adalah dengan mengambil sesuatu milik kita, entah kancing, pena, dll, dan mengucapkan mentera kepada benda tersebut. Lamia va lua sufletele lor,? I le pun în locul s? U în cazul în care sufletele nu va fi din nou reîncarnare (Lamia mengambil jiwanya selepas beberapa hari, dan membawanya ke azab tak berkesudahan). Satu perkara yang perlu diingat, jangan tertipu oleh dandanan mereka.
2. INDIAN


Suku Indian adalah suku, bangsa, atau kumpulan atau komuniti masyarakat asli di Amerika.
Sihir:Sihir terjahat masyarakat pedalaman Amerika ini adalah Na Munda. Ini berbeza dengan voodoo yang ada di Haiti. Biasanya suku Indian melakukan sihir ini dengan memanggil arwah menggunakan  badan mereka dengan nyanyian atau mentera dan tarian-tarian khusus. Sihir ini akan menyebabkan kematian tanpa bekas. Belakangan ini sihir ini juga digunakan untuk menyembuhkan dan peramalan.


3. BULGARIAN MYSTERY

Bulgarian Mystery merupakan kumpulan orang dari Bulgaria yang mempunyai sihir tahap tinggi jarak jauh. Sihir ini digunakan untuk perebutan wilayah pada zaman pembahagian daerah di Eropah Timur.
Sihir:Sihir paling mengerikan masyarakat Bulgaria adalah nyanyian. Malka Moma yang dinyanyikan dengan nada tinggi merupakan sihir yang unik dan berbeza dari suku lain. Tetapi, sekarang sihir ini sudah tidak ada lagi. Sekarang sudah dijadikan budaya masyarakat Bulgaria dalam menyanyi.
4. KIYUKU


Kiyuku adalah nama dari sebuah suku di Afrika, merupakan pecahan dari Murci dan Dassanech. Kiyuku mencari tempat dengan cara berpindah-pindah dari kawasan Africa sampai ke Ethiopia.
Sihir:Sihir yang dimiliki adalah Kiyuku Dancer atau tarian Kiyuku. Masyarakat setempat sendiri belum mengetahiu dengan jelas apa yang dimaksudkan dengan tarian tersebut. Ada yang berkata menurunkan hujan, Sihir, bahkan ada beberapa yang mengatakan orang-orang ini dapat mengubah padang pasir menjadi salji
5. MAYA


Maya merupakan kumpulan orang-orang luar biasa yang berada di pedalaman hutan Mexico dan Guatemala. Merupakan suku yang paling moden pada zaman tersebut kerana sudah dapat mengira kalendar bintang, dan merupakan ahli matematik.
Sihir:Jangan berfikir bahawa Maya hanya suku yang mempunyai kemampuan berhitung saja, Toltec adalah nama, atau gelaran kepada tertua Maya, atau boleh disebut orang bijak. Mereka mempunyai kemampuan boleh memanggil hujan, kekuatan dalam perang, dan memunculkan matahari dengan melakukan sembahan berupa jantung manusia yang berasal dari suku mereka atau musuh. Suku inilah yang memerangi bangsa Indian.
6. Maasai


Maasai merupakan suku yang berasal dari Kenya. Arrogant, Fearless, dan Free, merupakan gelaran yang sesuai bagi mereka. Selama 100 tahun, Maasai tidak mengambil atau terpaku kepada aturan, damai dalam berperang, Wang untuk hidup, dsb.
Sihir:Sihir mereka cenderung berdoa, mereka mempunyai dewa yang bernama Enkai. Tidak hairan kenapa suku Maasai dinamakan "Warriors". Konon dengan bantuan dari Enkai, mereka boleh berlari secepat singa dan juga menjadi kebal.0 komentar: